Onthullende foto’s: huurders ex-PvdA-raadslid wonen nog steeds in de schimmel

De communistische organisatie Revolutionaire Eenheid roept de Rotterdamse wethouder Wonen op om voormalig PvdA-raadslid en huisjesmelker Narsingh Balwantsingh aan te pakken. Uit vandaag gepubliceerde foto’s blijkt dat zijn huurders, waaronder een alleenstaande moeder met drie kinderen, nog steeds in erbarmelijke omstandigheden wonen.

Woordvoerder Sneevliet van Revolutionaire Eenheid stelt: “Huisjesmelker Balwantsingh beweerde de politiek te verlaten zodat hij meer tijd had om zijn panden op te knappen. We zijn nu bijna drie maanden verder en zijn huurders wonen nog steeds in schimmel of zonder warm water. Het is hoog tijd dat de wethouder actie gaat ondernemen.”

De gemeente heeft de mogelijkheid om verhuurders die zich niet aan de regels houden te beboeten met bestuurlijke boetes oplopend tot €22.500,-. Bij herhaaldelijke overtredingen kan dit oplopen tot €90.000,- en in het uiterste geval kan de gemeente het beheer van een pand overnemen.

Revolutionaire Eenheid dringt er bij de Rotterdamse politieke partijen en de wethouder Wonen op aan om Balwantsingh onmiddellijk aan te pakken. Daarnaast roept de organisatie op tot transparantie over vastgoedbelangen van politici om belangenverstrengeling in de toekomst te voorkomen.

Woordvoerder Sneevliet benadrukt: “De gemeente is al drie maanden op de hoogte van de schrijnende omstandigheden waarin Balwantsingh zijn huurders laat wonen. Het roept de vraag op waarom er nog geen actie is ondernomen. Dit is het moment voor elke partij om hun standpunt duidelijk te maken: dienen zij de belangen van hun voormalige collega, de huisjesmelker, of die van de getroffen huurders?”

Beschrijving: De foto illustreert het beschimmelde plafond in de doucheruimte, waarbij de elektrische bedrading gevaarlijk en onveilig lijkt te zijn geïnstalleerd.

Beschrijving foto: Deze foto toont het beschimmelde plafond van een badkamer en is illustratief voor de schimmel die door het hele huis groeit.

Beschrijving foto: De afbeelding toont een kinderkamer met een groot gat in het dak, waardoor externe elementen zoals vocht, wind en kou vrij toegang hebben tot de ruimte. Als gevolg hiervan moet het kind al enkele maanden in een andere kamer slapen.

__________________________________________________________________________________________

De strijd tegen huisjesmelkers gaat door, wil jij updates ontvangen?

    Goed onderzoek kost tijd en geld. Wil jij ons steunen in de gezamenlijke strijd tegen huisjesmelkers?

    Dat kan! Slide in onze DM voor vragen over lidmaatschap of doneer een klein bedrag.