Strategy for the Liberation of Palestine is hét belangrijkste document van de PFLP over de Palestijnse bevrijdingsstrijd. Sinds de eerste publicatie in 1969 is het gelijk van de PFLP telkens opnieuw bevestigd. Onderhandelingen met ‘Israël’ hebben niks opgeleverd behalve de verzwakking van het verzet. En ook Arabische reactionairen hebben de Palestijnse bevrijdingsbeweging keihard onderdrukt.

Net als vijftig jaar geleden beleeft het Palestijnse verzet een gedaanteverwisseling. Oude leiders zijn gecorrumpeerd, oude bondgenoten zijn vijanden geworden, en een nieuwe generatie Palestijnen is bezig om de nationale bevrijdingsstrijd nieuw leven in de blazen. De BDS beweging wint wereldwijd aan kracht, nieuwe, progressieve leiders als Basil al-Araj staan op en in Gaza is een golf van verzet gaande onder de slogan Great Return March.

In deze tijden van vernieuwing hebben we behoefte aan theoretische houvast. Strategy for the Liberation of Palestine biedt deze houvast en is voor iedere Palestijn en solidariteitsactivist een must read.

Bestel Strategy for the Liberation of Palestine voor slechts €5,- per stuk door te mailen naar saad@revolutionaireeenheid.nl . Vermeldt hierin de titel, het aantal stuks en je adres.

Leave A Comment

Leave A Comment