Lange leve kameraad martelaar Chad Booc, Filipijnse activist en Lumad leraar!

Revolutionaire Eenheid veroordeelt ten scherpste de standrechtelijke executie van de Filipijnse activist Chad Booc (27 jaar), samen met vier van zijn kameraden in Davao de Oro provincie door het fascistische staatsleger op 24 februari 2022.

Chad Booc was een bekende activist in de Filipijnen. Als leraar werkte hij in de Lumad gemeenschap. De Lumad zijn een inheems volk in de Filipijnen en worden door de staat intens onderdrukt. Chad werkte als wiskunde docent voor het Alternative Learning Center Agricultural Development (ALCADEV) in Lianga, Surigao del Sur.

De Filipijnen is een van de gevaarlijkste landen voor mensenrechtenactivisten en revolutionairen. Elk jaar worden tientallen activisten standrechtelijk geëxecuteerd door het fascistische regime van Rodrigo Duterte. Dit hangt samen met de zogenaamde “war on drugs” en “war on terror”, die in de Filipijnen meer dan 30.000 mensen heeft vermoord. In werkelijkheid voert de fascistische Filipijnse regering een moordcampagne tegen de armen en elke vorm van progressieve en revolutionaire politiek.

Chad Booc was een geliefde kameraad, zowel in de Filipijnen als internationaal. In 2016 was Chad in Nederland om zijn ervaringen uit de Filipijnen te delen. We hebben Chad leren kennen als een zeer toegewijde, zorgzame en slimme kameraad.

We roepen alle progressieve mensen en organisaties op om gerechtigheid te eisen voor Chad Booc en alle slachtoffers van het moorddadige Filipijnse regime. Geen gerechtigheid, geen vrede!

Lang leve Chad Booc!

Gerechtigheid voor alle martelaren en slachtoffers van fascisme in de Filipijnen!

Chad Booc met een groep kameraden (links) en zijn studenten (rechts).