In 2011 begon de langslepende heksenjacht op Joke Kaviaar met een huiszoeking en arrestatie op verdenking van “opruiing met terroristisch oogmerk”. Haar ‘misdaad’? Vier teksten geschreven over het moorddadige asielbeleid van de Nederlandse staat. Al snel werd het woord “terrorisme” in de aanklacht laten vallen, waarmee duidelijk werd waar het om gaat: een pure intimidatiecampagne tegen een activist die zich verzet tegen de schandalige manier waarop Nederland met migranten omgaat. Uiteindelijk werd ze veroordeeld tot 2,5 maanden cel wegens “opruiing”.

Na jaren van rechtszaken en procedures is op 8 januari de laatste juridische mogelijkheid voor Joke verdwenen nadat de Hoge Raad haar cassatie (een soort hoger beroep) heeft verworpen. Haar Steungroep schrijft: “Te vrezen valt dat haar aanhouding en opsluiting nu op zeer korte termijn zullen plaats vinden, waarna haar gevangenisstraf van in totaal twee en een halve maand een aanvang neemt.”

We zijn 100% solidair met Joke Kaviaar in haar strijd tegen het asielbeleid en haar strijd tegen de staat! De staat probeert haar en anderen activisten het zwijgen op te leggen door pure intimidatie. Dit mag niet gebeuren!

Solidariteit met Joke Kaviaar!

Nee tegen censuur, nee tegen het asielbeleid!

Lees meer op de website van Steungroep 13 September.

Leave A Comment

Leave A Comment