De Jonge Democraten, jongerenorganisatie van D66, gaat op maandag 30 Mei publiekelijk ‘in gesprek’ met de voorman van het fascistische PEGIDA Nederland: https://www.facebook.com/events/1709792995905574/

PEGIDA doet zich voor als een ‘vreedzame’ burgerbeweging maar is in de praktijk bezig om het extreem-rechts, neo-nazistisch netwerk waarin zij opereren verder te legitimeren. Dit soort evenementen geven hen daarvoor een goede opening.

Wij vinden dat je niet moet praten met het fascisme, het fascisme moet je BESTRIJDEN. Om te leren over PEGIDA hoef je hen geen platform te geven waarin ze hun gewelddadig narratief tegen moslims en vluchtelingen kunnen verspreiden. Het kost niet meer dan een aantal minuten op Google om te lezen over hun sterke banden met groepen en individuen die openlijk zitten te mobiliseren voor een rassenoorlog, moskeeën in brand proberen te steken, en joodse begraafplaatsen met swastika’s bekladden.

Geen ruimte voor fascisten! Dit collaboratie-evenement spuugt op al het verzet tegen fascisme, kolonialisme en het kapitalisme-imperialisme. Wij roepen iedereen op om mee te doen met deze actie!

Leave A Comment

Leave A Comment