Deze week werd de Universiteit van Amsterdam, net als andere universiteiten bezet. De doelen van Amsterdam Autonomous Coalition zijn het dekoloniseren, democratiseren en decarboniseren van de universiteit.

Als Revolutionaire Eenheid zijn we actief in diverse bezettingen en steunen we de eisen van de coalitie. Een universiteit hoort niet winst op de eerste plaats te zetten, maar studenten, medewerkers en de maatschappij!

We roepen alle studenten en progressieve en revolutionaire mensen in Nederland op om de studentenstrijd te steunen, zich bij de beweging aan te sluiten en zich solidair te verklaren.

We veroordelen alle Colleges van Bestuur die deze week wederom de ME op studenten en docenten liet inslaan in plaats van hun eisen in te willigen.

De saamhorigheid en solidariteit die te zien was op de UvA en andere universiteiten was inspirerend. Naast vurige politieke actie, waren er tijdens de bezettingen ook scholingen, creatieve activiteiten, werd er eten geserveerd en werden er spelletjes gespeeld. Dit gaf een beeld van hoe een universiteit zou kunnen, en moeten zijn: Geen bedrijf, maar een gemeenschap. Omdat dit binnen het kapitalisme onmogelijk is, zeggen we luid en duidelijk: one solution, revolution!

 

Download statement [NL]