Op 5 mei de dag van “de vrijheid” was revolutionaire eenheid op uitnodiging van YDG naar München afgereisd. Hier was een solidairiteitsdemonstratie voor politieke gevangenen en tegen §129a en b georganiseerd door verschillende jongerenorganisaties waaronder YDG.

(tekst gaat verder onder de video)

https://www.facebook.com/revolutionaireeenheid/videos/750196675154513/

In 2015 werden 10 leden van migrantenvereniging ATIK (confederatie van arbeiders uit Turkije in Europa) gearresteerd waaronder 3 die vanuit Zwitserland, Frankrijk en Griekenland zijn overgeleverd. De gevangenen worden (onder §129b, de Duitse terroristenwet) ervan verdacht lid te zijn van de TKP/ML. Concreet worden ze ervan verdacht dat ze geld hebben ingezameld, wat activiteiten van de organisatie in Turkije zou ondersteunen en in Duitsland strijdsters voor Rojava, een zelfbesturende regio in Koerdistan, zou hebben opgeleid.

De arrestaties zijn de jongste in een reeks processen tegen linkse Turken en Koerden onder §129a en b, de terroristenwet die in 2002 werd ingevoerd en in 2008 voor het eerst tegen een linkse organisatie gebruikt werd. Al langer richt de repressie zich vooral tegen mensen waarvan wordt beweerd dat ze lid zijn van de DHKP-C en de PKK. Meer dan 20 activisten zijn onder deze beschuldigingen tot jarenlange straffen veroordeeld. Met de arrestaties van april 2015 is de TKP/ML ook in de maalstroom van de repressie terechtgekomen, die tot nu toe niet verboden is in Duitsland, en ook niet op de zogenaamde anti-terreur-lijst staat.

De huidige aanval op ATIK staat in direct verband met de samenwerking van Duitsland met het Turkse AKP-regime, dat elke linkse oppositie aan onderdrukking onderwerpt. De samenwerking van Duitsland met Turkije is met de zogenaamde vluchtelingencrisis nog verder versterkt. Daarom moet de criminalisering van Turkse en Koerdische organisaties in Duitsland tegen de achtergrond van de Turkse situatie gezien worden. Omdat in Turkije en Noord-Syrië een oorlog wordt gevoerd tegen de Koerdische bevolking en tegen revolutionair links.

Zo was op de demonstratie de politie met speciale eenheden en zichtbare wapens in grote getallen aanwezig. Voor het bijwonen van de rechtszaak werden kopieën gemaakt van de paspoorten van de bezoekers (dit geld niet voor het bijwonen van andere rechtszaken). De 2 jaar durende rechtszaak, de grote aantallen bewapende politie en getroffen maatregelen afgelopen jaren laat duidelijk de staatrepressie zien in Duitsland. Zo werd ook op de demonstratie benadrukt dat nog niet heel lang geleden er in het fascistische Duitsland ook communisten opgepakt en vervolgd werden. Rechts begint de politieke standaard te worden in het westen. Er is een noodzaak dat links werkt aan een sterke en georganiseerde eenheid, schouder aan schouder tegen het fascisme.

Vrijheid voor alle politieke gevangen!
Weg met §§129 a,b!

Leave A Comment

Leave A Comment