Revolutionaire Eenheid (RE) en Nieuwe Democratische Jongeren (YDG) organiseren aanstaande donderdag een schrijfavond voor politieke gevangenen in Duitsland. In 2014 werden namelijk 10 activisten van ATIK – Confederatie van Arbeiders uit Turkije in Europa – opgepakt en vastgezet.

Deze activisten zitten tot op de dag van vandaag onterecht vast. De Duitse staat beweert dat zij onderdeel zijn van een ‘terroristische’ organisatie, die strijdt voor een vrij en democratisch Turkije. Het is erg vreemd dat deze activisten zijn opgepakt omdat de organisatie waarvan zij zogenaamd lid zijn niet op de Duitse terrorismelijst staat.

Uit gelekte stukken blijkt inmiddels dat deze progressieve activisten zijn opgepakt op verzoek van de Turkse staat. Duitsland kiest er bewust voor om deze activisten onterecht te vervolgen. Zij laat hiermee zien dat economische banden met de Turkse staat belangrijker zijn dan mensenrechten.

Wij organiseren deze avond om de politieke gevangen van ATIK een hart onder de riem te steken. Onder het genot van eten, drinken en muziek zullen we kaartjes en brieven voor deze politieke gevangenen maken. Kom langs en leer meer over de internationale strijd voor vrijheid en socialisme!

Wanneer? Donderdag 22 juni 2017
Waar? Leyweg 1132, Den Haag
Hoe laat? 19:00 – 21:00

Leave A Comment

Leave A Comment