Op 3 november 2019, is de internationalist Ceren Güneş (Özge Aydın) van de Turkse DKP partij martelaar geworden bij de huidige invasie van de fascistische Turkse staat in het gebied rond Til Temer.

In dit gebied is ook de Duitse internationalist Ivana Hoffman, of Avaşin Tekoşin Güneş, onsterfelijk geworden bij het verdrijven van ISIS in 2015. Dezelfde ISIS strijders die gevangen zijn genomen of zijn gevlucht vechten nu weer zij-aan-zij met de Turkse staat voor hun sunni etnostaat. Heval Ceren is gevallen voor de verdediging van de revolutie in Rojava die niet alleen een dekoloniale revolutie is, maar voornamelijk een vrouwenrevolutie.

Ceren is geboren in Turkije. De afgelopen vier jaar was ze in Noord- en Oost Syrië, waar ze commandant was bij de International Freedom Battalion en ze dag in dag uit aan het werk was voor een betere toekomst. Haar kameraden herinneren haar als degene met de eeuwige glimlach, vol liefde en kracht.

Het statement van de DKP spreekt vele internationalistische vrouwen aan waar het gaat over ‘ze kwam niet naar dit land om te sterven ookal keek ze de dood recht in de ogen aan. Ze kwam hier om haar grote droom voor vrijheid te verwerkelijken.’

Ivana Hofman, Anna Campbell en Özge Aydın zijn enkele van de vele vrouwen die hun leven hebben gegeven voor de vrouwenrevolutie in Rojava. Het is aan ons vrouwen, over de hele wereld, om door te gaan met deze strijd voor zelfverdiging en vrijheid en zo Özge Aydın’s droom werkelijkheid te maken.

Laat kameraad Ceren een voorbeeld zijn voor de vrouwenstrijd internationaal. Laten we nooit stoppen met strijden totdat patriachie, kapitalisme en imperialisme tot het verleden behoren.

Alle martelaren zijn onsterfelijk!

Şehid namirin!

Liefde en solidariteit van Revolutionaire Eenheid,

Revolutionaire Eenheid Women’s Department

Leave A Comment

Leave A Comment