Al maanden worden we in Nederland geconfronteerd met halve waarheden en leugens over Venezuela. Er wordt verteld over de mensen die zijn aangevallen in scholen, crèches, ziekenhuizen en dierenasielen. Maar elke media outlet ‘vergeet’ erbij te vermelden dat het gaat om extreem rechts geweld die financiële steun ontvangt van de VS. Extreem rechts wordt in de media neergezet als een rechtvaardige oppositie maar het gaat hier om mensen die zwarte Chavistas en voedseldistributiecentra in brand steken. Ook vernielde de rechtse oppositie stembussen en werden mensen bedreigd zodat ze niet zouden gaan stemmen voor de nieuwe Constitutionele Vergadering. Maar keer op keer houden de Nederlandse media een hand boven het hoofd van extreem rechts en hun acties in Venezuela.

Woordvoerder Henk de Lange: ‘Het verdrietige verlies van 170 personen in de afgelopen maanden kan niet teniet gedaan worden. Daarom steunen wij de oproep van de regering Maduro aan de oppositie om in dialoog te treden en het geweld te stoppen.’

De afgelopen vijf jaar zijn er 1,7 miljoen huizen voor het volk gebouwd. Ook wordt 73% van de Venezolaanse staatsuitgaven gebruikt voor sociale investeringen. En ondanks een boycot van imperialistische landen is er nog steeds gratis gezondheidszorg. Maar ook is nergens iets vermeld over het verkiezen van de CAN bestaande uit: arbeiders, inheemse gemeenschappen, studenten, mensen met beperkingen, pensioengerechtigde en andere.

Door de sancties van de VS maar nu ook Europa en de dreiging van Trump voor een militaire interventie in Venezuela wordt de situatie niet beter. Juist deze bemoeienis van VS en andere imperialistische landen in de Venezolaanse politiek en economie creëert extra spanningen en inflaties. De imperialistische agressie tegen Venezuela is een direct resultaat van de aanwezigheid van olie en de Bolivariaanse revolutie.

Deze donderdag word er in de Tweede Kamer vergaderd over de maatregelen van Nederland en de Europese Unie om druk uit te oefenen op Venezuela en de gevolgen van de situatie in Venezuela voor de Antillen. Dit begint om 10.00 en is openbaar.

Woordvoerder Henk de Lange: ‘Wij roepen iedereen op om voorafgaand aan deze vergadering in de tweede kamer, om 09:30 Hofplaats Den Haag, hun steun te laten zien voor de Bolivariaanse revolutie.’

Wij zijn Voor dialoog
Tegen sancties
Tegen interventies
In solidariteit met Venezuela!
Sluit je aan en geef socialisme een kans in Venezuela.

Leave A Comment

Leave A Comment