Revolutionaire Eenheid veroordeeld de onterechte aanwijzing van kameraad Louie Jalandoni en 5 anderen als terroristen door de Filipijnse staat. De ‘Anti-Terrorism Council’ van de Filipijnse staat heeft dit op basis van hun associatie met de NDFP en CPP gedaan. Er zijn geen verdere redenen gegeven waarom Louie en de andere kameraden terroristen zouden zijn.

Louie Jalandoni is het voormalig hoofd van de vredesonderhandelingen in tussen de revolutionaire en reactionaire regering. Daarnaast is hij al een groot deel van zijn leven een revolutionair die vecht voor de onderdrukte massa’s in de Filipijnen en een rechtvaardige vrede. De andere kameraden hebben zo ook hun belangrijke rollen in de Filipijnse beweging.

Dit was één van de laatste acties van het Rodrigo Duterte regime. Nu Ferdinand Marcos jr. en Sara Duterte als president en vice-president van de Filipijnen ingehuldigd zijn lijkt het erop dat dit beleid voortgezet gaat worden. Zowel de Marcosen als Duterte’s hebben namelijk een geschiedenis van het onderdrukken van het verzet.

Wat de Filipijnse regering hier mee doet, is het projecteren van hun eigen criminele daden op de revolutionaire beweging in het algemeen en de 6 kameraden. Het is de Filipijnse regering die als dienaar van buitenlands imperialisme criminele daden pleegt zoals moorden, zonder reden arresteren, martelen en gemeenschappen uit hun woongebied verdrijven. Om verzet tegen deze daden te demoniseren, noemen ze het terrorisme. Het is daarom belangrijk dat het terrorisme van de Filipijnse staat wordt belicht.

Verzet is gerechtvaardigd!

Verzet is geen terrorisme!