Revolutionaire Eenheid organiseert een filmavond over de revolutionair Thomas Sankara.

De Marxistische pan-Afrikanist Sankara was van 1983 tot 1987 president in Burkina Faso.

De film is een documentaire over het inspirerende leven van deze Afrikaanse revolutionair. Het toont zijn innovatieve ideeën, fantastische humor en strijdbare geest. Kijk mee en leer over Sankara zijn strijd tegen het Franse kolonialisme!

Meer info:
Nadat de voormalige Franse kolonie Opper-Volta onafhankelijk werd verklaard probeerden de Fransen de macht in handen te houden. Na een langdurige strijd tegen de koloniale machten werd Sankara, middels een door de bevolking gesteunde coup, president.

Thomas Sankara had als prioriteit om Burkina Faso onafhankelijk te maken van het Westen. Hij vond dat veel ‘ontwikkelingshulp’ enkel bijdroeg aan de onderdrukking van de bevolking. Deze ‘hulp’ was namelijk enkel op de korte termijn gefocust was en hielp niet om de eigen instituties te verbeteren.

Sankara ontwikkelde ambitieuze plannen om zijn land onafhankelijk te maken en de bevolking te emanciperen. Zo nationaliseerde hij landbouw grond, begon een landelijke alfabetiseringscampagne, investeerde massaal in infrastructuur en vaccineerde 2.500.000 kinderen.

Kom en ontdek meer over het leven van Thomas Sankara!
Tot 23 februari!

Leave A Comment

Leave A Comment