De meerderheid van onze volwassene levens spenderen we op de werkvloer. Toch hebben we er niks te zeggen. We krijgen weinig waardering voor ons werk en worden behandelt als een nummer. We werken ons dagelijks kapot, maar onze salaris wordt er niet beter van. Dat, terwijl een klein groepje mensen alle beslissingen nemen en zwemmen in het geld.

Waarom pikken we dat? Hoe is dat mogelijk en wat schuilt hier achter? Het marxisme probeert antwoord te geven op deze vragen. Het is een lens om de wereld beter te begrijpen voor werkende en onderdrukte mensen. Het probeert de bron van de problemen waarmee we kampen bloot te leggen. Dit kan gaan over racisme en politiegeweld tot aan de ecologische crisis. Daarom stellen we onszelf de fundamentele vraag: Wat is het kapitalisme?

Zondag 17 juni organiseren we een educatieve discussie om de realiteit van ons dagelijks leven beter te begrijpen. We lezen de brochure “Wat is het kapitalisme?” van tevoren om hem naderhand te bediscussiëren. Deze bestaat uit twee hoofdstukken: Het Marxisme, en Het Kapitalisme. We zullen deze zondag beginnen met het Marxisme: p.8 t/m p.16.

Karl Marx is al 134 jaar dood, maar toch zijn CEO’s en politici tot op de dag van vandaag nog steeds bang voor zijn ideeën. Zijn boeken worden namelijk gelezen door vrijheidsstrijders over de hele wereld. Zo zijn bijvoorbeeld Che Guevara, Nelson Mandela en Assata Shakur allen geïnspireerd door het werk van Marx.

Wij zorgen voor eten!
Stuur ons een privé-bericht op Facebook, of mail naar arman@revolutionaireeenheid.nl voor de locatie en de brochure!

Zie het Facebook event

Wanneer: Zondag 17 juni, 17:00 – 19:00
Waar: Utrecht (mail of PM voor locatie)
Eten wordt door ons verzorgd!

Leave A Comment

Leave A Comment