Internationale solidariteit is erg belangrijk omdat ook de imperialisten internationaal opereren. Om tegen imperialisme te strijden moeten wij als activisten en revolutioneren één internationaal front vormen. Ivana Hoffman is een van de vele voorbeelden van.

Ivana Hoffman is geboren op 1 september 1995. Ivana organiseerde zich in de organisatie MLKP om te strijden voor een betere wereld. Ze streed voornamelijk voor vrouwenrechten, LGBTQ + rechten en was erg betrokken in de Koerdische strijd als half Duitse half Afrikaanse vrouw. Na een antaal jaar actief te zijn geweest in Duitsland besloot ze om de Koerdische vrijheidsbeweging YPG te joinen. Zij wilde zichzelf internationaal organiseren en op die manier meewerken aan de Rojava revolutie. Ze wilde Rojava met haar eigen ogen zien en helpen om Koerdistan te bevrijden. Op 7 maart 2015 werd zij een martelaar door een kogel van Islamitische Staat.

Als Revolutionaire Eenheid en activisten in Nederland kunnen wij veel leren van strijders zoals Ivana Hoffman. Hun internationalisme is een inspiratie en voorbeeld voor ons allemaal.

Om de strijd verder voort te zetten moeten wij als activisten verder gaan waar Ivana is gebleven. Om de strijd van haar op te pakken nodigt RE alle lezers uit om 8 maart internationale vrouwendag te vieren. Morgen om 17:30 op de Dam in Amsterdam zal een demonstratie van honderden vrouwen plaatsvinden, komt allen!

Lang leve Ivana Hoffmann!
Lang leve de Rojava revolutie!
Vrijheid en onafhankelijkheid voor Koerdistan en alle politieke gevangenen!

Voor meer informatie over Ivana, ziende volgende links:

https://www.theguardian.com/world/2015/mar/09/first-female-western-fighter-ivana-hoffmann-dies-fighting-islamic-state

https://www.volkskrant.nl/buitenland/eerste-westerse-vrouw-omgekomen-in-strijd-tegen-is~a3892813/

Leave A Comment

Leave A Comment