Vandaag 26 september 2020, heeft Revolutionaire Eenheid actie gevoerd bij het Israël Producten Centrum in Nijkerk. Dit centrum raakte recent in opspraak door de verkoop van producten uit door Israël bezette Palestijnse gebieden. Onze boodschap is dat het centrum een ware schandvlek is voor de regio.

Het volgende statement werd door Revolutionaire Eenheid voorgelezen:

Vandaag vieren wij het Palestijnse verzet, dat alle middelen inzet om een einde te maken aan de kolonisering van Palestina. De Israëlische apartheidsstaat heeft zich ontwikkeld tot een kloppend hart van het wereldwijde imperialisme. De strijd tegen de Israëlische apartheidsstaat is daarmee een onderdeel geworden van de wereldwijde strijd tegen uitbuiting en onderdrukking. Een Palestijnse overwinning, is een overwinning voor elke wereldburger die strijd voor een wereld vrij van kapitalisme en imperialisme. Daarom staan wij hier vandaag voor het Israël Producten Centrum.

Een centrum dat meent geld te mogen verdienen aan de verdrijving van het Palestijnse volk van hun land. Een centrum dat fungeert als propaganda-apparaat voor een staat die op dagelijkse basis internationale wetten schendt. Een centrum dat er zelfs niet voor terugdeinst om producten te verkopen uit gebieden, waarvan zelfs de internationale gemeenschap, de bezetting illegaal acht.

Onder het kapitalisme buiten landen elkaar nog altijd uit. Zij profiteren van de arbeid en grondstoffen van andere volkeren. Nederland is binnen dit systeem verre van neutraal. Ons land vormt een imperialistische basis voor Israëlische propaganda centra en levert op vele wijze steun aan de onderdrukking van het Palestijnse volk.

Wij roepen alle progressieve jongeren op om een einde te maken aan deze steun. Kom in actie en beëindig samen de Nederlandse steun aan de Palestijnse bezetting! Steun het Palestijnse volk in haar verzet tegen Israëlische apartheid en wordt onderdeel van de wereldwijde strijd tegen uitbuiting en onderdrukking!

Ook roepen we iedereen op om de hongerstaking van ruim vijftig Palestijnse en Ierse politieke gevangenen in het noorden van Ierland te steunen. Zij zijn nu tien dagen in hongerstaking als protest tegen de onmenselijke behandeling van de Palestijnse Dr. Issam Hijjawi Bassalat. Vrijheid voor de hongerstakers!

Lang leve het Palestijnse verzet!

Boycot Israël!

Vrijheid voor Palestina, van de rivier tot aan de zee!

Leave A Comment

Leave A Comment