“No drinking. No cervezas in the casa. No chicas in the bedroom.”

Deze film is voor degenen die als kind tijdens een wedstrijd het liefst toeschouwer waren vanuit de zijlijnen, omdat ze nog geen competatieve kwaliteiten hadden ontwikkelt. Het vertoont ons het leven van een proffessionele sporter en geeft ons inzage in het eenzame en competatieve bestaan daarvan.

Geregiseerd door de duo Anna Boden en Ryan Fleck (Half Nelson) met in de hoofdrol Algenis Perez Soto als Miguel “Sugar” Santos. Het is de tweede film die de conventionele stijl van (sport)films neerhaalt, zoals Invincible, Gridiron Gang, Remember the Tinans, Goal! en Coach Carter door zijn originele verhaallijn en realisme waarmee het de sportwereld weergeeft.

Miguel (Agelnis Perez Soto) is een Dominicaans pitcher uit San Pedro de Macoris die naar de VS emmigreert om zijn droom te vervullen om in de Major Leages te spelen als proffessioneel pitcher en om zijn familie daarmee uit armoede te helpen. Hij verblijft in een afgelegen regio bij een gastgezin en wordt door zijn gebrek aan beheersing van de Engelse taal gescheiden van zijn omgeving als een muur. Zijn vervreemding wordt versterkt door de aankomst van jongere, ijverige en competatieve spelers. Zijn verwachtingen komen niet overeen met de realiteit en zijn bewustwording van zijn nieuwe omgeving zet hem terzijde van de rest. Hierdoor begint hij zich af te vragen of hij competitie, persoonlijke overwinning en eenzijdige ambities belangrijker vindt dan gemeenschap, plezier en broederschap.

Leave A Comment

Leave A Comment