Revolutionaire Eenheid salueert het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) voor haar vijftig jarig bestaan. In deze vijftig jaar heeft de PFLP de historische strijd van het Palestijnse volk georganiseerd, deze onder de aandacht gebracht van alle volkeren en mensen, militaire overwinningen behaald op de zionistische legers, en een belangrijke rol gespeeld in het versterken van de internationale anti-imperialistische beweging en nationale bevrijdingsbewegingen.

RE benadrukt haar standvastigheid in de strijd voor de bevrijding van Palestina als intrinsiek onderdeel van de proletarische strijd in Nederland. De Nederlandse staat steunt het zionistische project met diplomatie, financiën en wapens; Nederlandse zionisten zijn actief in het zionistische leger; Nederlandse onderwijsinstellingen werken samen met zionistische instituten; en Nederlandse bedrijven zijn actief in de zionistische entiteit en haar nederzettingen, zo is Shell bijvoorbeeld  medeverantwoordelijk voor de grondstoffenroof van natuurlijk gas voor de kust van Gaza. Revolutionaire Eenheid strijd tegen al deze uitingen van steun aan het kolonialistische, racistische, zionistische apartheidsproject in Palestina en daarbuiten.

Terwijl Fatah al decennia lang het pad van capitulatie en onderhandelingen bewandelt, en Hamas richting erkenning van ‘Israël’ beweegt, blijft de PFLP standvastig in haar streven naar de bevrijding van geheel Palestina en de stichting van één democratische staat in heel Palestina. De correctheid van de PFLP is keer op keer bewezen: de vijanden van het Palestijnse volk zijn nog steeds het imperialisme, zionisme en de Arabische reactionaire regimes. De imperialisten willen de Arabische regio domineren, het zionisme is een instrument om dit te bewerkstelligen en de Arabische reactionaire regimes doen hieraan mee voor eigen gewin.

Aan ons is de taak om deze vijanden in Nederland te bestrijden en de Palestijnse strijd te steunen waar mogelijk.

Voor de bevrijding van Palestina van de rivier tot de zee!

Voor de vrijheid van Ahmed Sa’adat, Georges Ibrahim Abdallah en alle Palestijnse gevangenen!

Voor het recht op terugkeer voor alle Palestijnse vluchtelingen!

Verzet is geen terrorisme! Beëindig de aanwijzing van de PFLP als een ‘terroristische’ organisatie in de EU, VS en Canada!

De PFLP viert haar 50-jarig bestaan in Gaza met een protest tegen Trump’s uitspraken over Jeruzalem

De PFLP: tegen imperialisme, zionisme en Arabische reactionaire regimes. Hier wordt een afbeelding van de koning van Saoedi-Arabië verbrand.

Tienduizenden Palestijnen in Gaza liepen mee in het PFLP-protest tegen Trump.

PFLP jongeren in Birzeit vieren het 50-jarig bestaan

PFLP-vlaggen in Beirut tijdens de protesten tegen Trump

Leila Khaled (PFLP) en Coni Ledesma (NDFP) in Amsterdam in 2016

Leave A Comment

Leave A Comment