Op 18 maart 2019, is de anarchistische internationalist Lorenzo Orsetti martelaar geworden tijdens de bevrijdingsoperatie in Bahoz tegen ISIS.

 

Voor de aanval op Afrin sloot kameraad Tekoşer zich aan bij TIKKO, de militaire vleugel van de Communistische Partij van Turkije/Marxistisch-Leninistisch (TKP/ML). Hij vroeg altijd om naar het front gestuurd te worden, daar toonde hij zijn moed en bleef door strijden tot het eind tegen het fascisme van ISIS, FSA en de Turkse staat. Hij had zijn kleine bourgeois leven in Italië verruild om te strijden voor onderdrukte mensen, rechtvaardigheid en vrijheid in Rojava. In januari sloot hij zich aan bij Tekoşina Anarşist, een anarchistische groep die een vriendschappelijke band heeft met TIKKO. Op 18 maart deed ISIS een aanval op de SDF waar ook kameraad Tekoşer aan het vechten was samen met andere internationalisten van TIKKO. Daar na uren van confrontatie en verzet heeft kameraad Tekoşer zijn leven gegeven voor de revolutionaire strijd.

 

Afgelopen zondag was RE samen met duizende mensen in Florence om kameraad Tekoşer’s leven en die van alle gevallen kameraden in de strijd tegen fascisme te eren. Samen met de andere kameraden die hem voor zijn gegaan in de strijd zoals Ivana Hoffmann, Anna Campbell, Alina Sanchez, Samuel Prada Leon, Oliver Le Clainche, Haukur Hilmarsson is hij een van de vele onsterfelijke martelaren.

 

Laat kameraad Tekoşer een voorbeeld zijn voor eenheid tussen revolutionairen. Laten we nooit stoppen met strijden tot onderdrukking, kapitalisme en imperialisme tot het verleden behoren.

 

Alle martelaren zijn onsterfelijk

şehid namirin!

 

Liefde en solidariteit van Revolutionaire Eenheid

Leave A Comment

Leave A Comment