Revolutionaire Eenheid veroordeelt de arrestaties van Turkse, Koerdische en Griekse activisten in Athene. De activisten behoren tot het Solidariteitscomité voor Politieke Gevangenen in Turkije en Koerdistan en het Anti-Imperialistische Front.

Gisterenochtend, 19 maart, werden rond drie uur ’s nachts twee kantoren en één huis in de wijk Exarcheia binnengevallen door Griekse arrestatieteams. Ruim dertig mensen werden gearresteerd, waaronder mensen met serieuze ziektes. Inmiddels zijn een aantal van hen weer vrijgelaten. Zij die nog vastzitten worden op dit moment voorgeleid in de rechtbank. De kantoren werden gevandaliseerd:

https://twitter.com/AIF_2014/status/1240718725902471168?s=19

De arrestaties zijn een product van intensiverende Grieks-Turkse “antiterrorisme” samenwerking. Hoewel beide staten met elkaar in conflict zijn, en daarbij vluchtelingen misbruiken als wapens, zijn er de afgelopen tijd in Griekenland tientallen Turkse en Koerdische activisten opgepakt op verzoek van de Turkse staat.

Een maand geleden participeerde Revolutionaire Eenheid in het grote internationale symposium van het Anti-Imperialistische Front in Athene. Dit symposium stond in het teken van de internationale strijd tegen imperialisme en fascisme.

Het voeren van deze strijd is waarom deze activisten nu vast worden gehouden. Zoals een kameraad van het Anti-Imperialistische Front zei in een video vlak voor haar arrestatie: “Onze kameraden strijden altijd tegen kapitalisme en fascisme en dat is waarom ze een doelwit zijn voor de Turkse regering, voor de Griekse regering en voor imperialisme.”

Als Revolutionaire Eenheid verklaren we ons volledig met alle Turkse, Koerdische en Griekse activisten in de gevangenis en we eisen hun onmiddellijke vrijlating. We eisen vrijheid voor alle politieke gevangenen en einde aan de repressiecampagnes die worden gevoerd tegen hen die zich verzetten tegen het imperialisme en fascisme.

Leave A Comment

Leave A Comment